Tai­dey­li­opis­toon va­lit­tiin 314 uut­ta perustutkinto-opis­ke­li­jaa ke­vääl­lä 2024

Uusia opiskelijoita valittiin 35 Kuvataideakatemiaan, 189 Sibelius-Akatemiaan ja 90 Teatterikorkeakouluun. Samassa yhteydessä hyväksyttiin myös muutama opiskeluoikeuden vaihto.

Perustutkintokoulutuksen hakukohteisiin tuli yhteensä 5304 hakemusta, joka on 225 hakemusta enemmän kuin viime vuonna. Hakijoita oli yhteensä 4425. Hakemuksista 1157 oli Kuvataideakatemiaan, 1773 Sibelius-Akatemiaan ja 2374 Teatterikorkeakouluun.

Hakijamääriin suhteutettuna Taideyliopisto on Suomen halutuin yliopisto, sillä noin 7 % hakeneista tuli valituksi. Suosituimmat hakukohteet olivat näyttelijäntaiteen koulutusohjelma, kuvataiteen koulutusohjelma sekä Arts management, society and creative entrepreneurship -maisteriohjelma.

Taideyliopiston kansainvälisten hakijoiden hakemusten määrä kasvoi edellisvuodesta viidenneksen. Yhteensä kansainvälisten hakijoiden osuus kaikista hakijoistamme oli 35 %.

Hakeneiden ja valittujen opiskelijoiden määrä vaihtelee eri vuosina, koska kaikkiin koulutusohjelmiin ei oteta vuosittain uusia opiskelijoita.

Lue uutinen kokonaisuudessaan verkkosivuiltamme